01-04-08

001/ D-Day minus One

Een geweldige job aangeboden krijgen in een bruisende stad is één ding. Effectief vertrekken enkele weken later is nog iets anders. De laatste dag was er ééntje met een hoog Mooi&Medogenloosgehalte. ’s Morgens reeds was onze PWA-huisvrouw aan het snikken. Ik twijfel nog steeds of ze voor mij huilde, of voor de productjes die ik haar soms als extra motivatie meebracht. Het besef dat ze voortaan zelf hydraterende crème zal moeten kopen, was wellicht droef nieuws.  

Op het werk toegekomen werd de gebruikelijk “Bonjour, ça va” vervangen door een koppige “Allez jong, laatsten dag?” waar ik met de regelmaat van vertragingen in Gent-Dampoort aan werd herinnerd.

SMS-jes van vrienden en familie die je een behouden reis wensen, HR die je verwittigt dat je telefoon wordt afgesloten, de nieuwe huurster van je kamer die zich afvraagt of je ook de ramen nog even gaat lappen voor je vertrekt. Animo rond de klok! 

Vertrekken heeft echter iets van zakendoen met een sjoemelaar. Je geeft alles wat je hebt af: de blinde routine van de juiste lichtschakelaar te vinden, je favoriete brunchstek, je geheime plaats voor sokken die hun wederhelft zijn kwijtgeraakt (ik had er 23!), je plaats in een organigram, maar ook geïmproviseerde feestjes met vrienden, je gewoonten,... zonder er ook maar iets in de plaats voor te krijgen.

Alles gebeurt met de glimlach, een kaartje of een enkele fles wijn (alsof je die kan meenemen...). Maar aan het einde van de rit voel je je wel een redelijk onteigend, naakt en zelf een tikje embrionaal (voor zoverre ik me daar nog iets van herinner). In elk geval, iedereen maakt je duidelijk, zelfs voor je het zelf ten gronde beseft, dat je klaar bent voor een nieuwe start. Een renaissance. 

Mijn persoonlijke wedergeboorte vond plaats op de trein.

Parisly Yours,

wouter

00:42 Gepost door Wouter* | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

vertaaloptie Wouter,
Net even door je blog geraced, heel leuk geschreven !
De url voor de vertaaloptie is :
" target="_blank">http://www.gmodules.com/ig/ifr?url=http://www.rosettainterpreters.com/xn_resources/widgets/gadget/gadget.xml&up_siteLanguage=English&up_phone=&synd=open&w=250&h=49&title=We+Speak+Your+Language+Translator&lang=nl&country=ALL&border=%23ffffff%7C3px%2C1px+solid+%23999999&output=js">
Succes nog met je blog !
Groeten uit India,
Christelle
Ps : andere google-gadgets op : http://www.google.com/ig/directory?num=24&synd=open

Gepost door: Stella en Charlie | 05-04-09

De commentaren zijn gesloten.