11-04-08

007/ It's gonna be a football player, I'm sure!

Eureka. Deze ochtend vroeg heb ik een re-vo-lu-ti-on-nair product uitgevonden. Een hebbeding dat het leven van vrouwen (in badkamers in de vier windstreken) voor altijd zal veranderen... Tuut tuut tuutuut... en toen werd ik wakker. Jammer.

Op kantoor liegen de haartjes op mijn arm er niet om, de speeltijd is voorbij, het échte werk is begonnen. De missie, bestaande uit de vier gevleugelde woorden "Turn ideas into products" klinkt eenvoudig, maar kan je van "Fly to the moon" (of nog "Do not believe Bush") ook zeggen, en als mijn geheugen met niet in de steek laat hebben ze daar toch even mee gesukkeld.

Eén ding is zeker, alles begint met een idee. En ik had er een vandaag. Je idee voel je, het is een lichtje dat plots gaat branden, een Euro die valt. Het is ook een beetje zoals je eerste maanden zwangerschap (veronderstel ik). Jij weet het, maar niemand anders. Je koestert dat gevoel met een lichtgesuikerd plezier dat het delen van een geheim met jezelf kan teweegbrengen. Ik liep door de gang - met  de opgewondenheid van een jongen die de eerste keer verliefd is - te  fantaseren over mijn idee, mijn intellectueel embriootje. "Het wordt beslist een voetballer, of misschien een operazangeres... in elk geval schitterend in zijn soort, overlopend van talent, een ster aan het cosmeticafirmament..."

In mijn job, wordt de levensvatbaarheid van een idee een eerste keer getest tijdens het schrijven van een concept. In ongeveer 100 woorden moet je je idee duidelijk verstaanbaar neerschrijven. Een eerste moment van twijfel. "Mijn idee is misschien toch nogal onduidelijk. Zit ik niet tussen twee stoelen. Is het werkelijk nieuw?" Een moeilijk bevalling, maar het kwam eruit, tegen een tempo van gemiddeld 4 letters per minuut (de intellectuele keizersnede wordt vooralsnog afgewezen)

De navelstreng juist doorgeknipt sprint ik met mijn A4-tje (vers van de pers) naar mijn teamleider, JC, om het op potentieel te laten identificiëren. Een critische mentor waardig begint hij lukraak vragen te stellen over mijn concept. Na een kwartiertje wordt de diagnose kristalhelder: ik ben niet bevallen van een toekomstige Nobelprijswinnaar of poëte. Integendeel, ik besef met hangende pootje dat ik bevallen ben van een ei... en dan nog wel half gebroken. Misschien nog net goed voor automatische verwerking in een anonieme industriële cake.

Niet alle ideeën zijn goede ideeën. Maar dit ei was in elk geval mijn eerste, wel een beetje na Pasen!

ParEggsly Yours,

wouter

Egg


Ps. Voor iedereen die een heel klein beetje betrokken wil zijn bij het ontwikkelen van de schoonheidsproducten van morgen, zal ik af een toe een spontane vraag stellen. Het idee (nog een?) is dat jullie de ogen dicht doen, slechts 2 seconden nadenken en dan eventueel in de mini-chat schrijven waar jullie spontaan aan denken.

Vraag van de dag: Wat ruikt lekker én modern?

00:21 Gepost door Wouter* | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

appel, maar das in cosmeticaland al lang passé
of moet het iets anders zijn dan voedsel?

Gepost door: Barbara | 11-04-08

vers gemaaid gras

niet echt modern, maar wel heerlijk

Gepost door: Trees | 11-04-08

bedankt voor de reacties. Ik hou ze in m'n achterhoofd ;-).
Tot gauw,

Gepost door: wouter | 12-04-08

ABK6 cognac van Francis Abécasis

Gepost door: Christophe | 14-04-08

Elle van Yves-Saint-Laurent.
Geen voeding wel doeltreffend.

Gepost door: Noalinne | 15-04-08

J'Adore en Gucci n° 2.

Gepost door: Ann | 18-04-08

chocolade

Gepost door: Joke | 30-04-08

De commentaren zijn gesloten.