13-04-08

008/ In Rome, you do like the Romans...

 

Ik was het even vergeten, maar leven in Parijs is méér dan alleen werken. Na twee weken van Spartaanse dicipline, keek het weekend met guitige oogjes om het hoekje. Na een inmiddelijks traditionele knock-out vrijdag, had ik voor zaterdag een aantrekkelijk avondprogramma in verschillende arrondissementen. In Parijs is elk arrondissement aangeduid met een nummer (7ème, 16ième,...) . Een echte Parisien heeft zaterdagavond-ranglijsten waarop hij deze zorgvuldig klasseert volgens weloverwogen criteria van trendyness:

  • Het gemak waarmee je de juiste tafel in een goed restaurant kan reserveren (Hoe langer je op voorhand moet plannen, hoe beter de plaats....)
  • De aanwezigheid van de juiste people (Artiesten, topmodellen of televisiesterren zijn bonus!)
  • De afwezigheid van toeristen (want toeristen = NOT cool)
  • De tijd dat het duurt om een taxi te bemachtigen op zaterdagavond (Hoe langer een Parijzenaar moet wachten, hoe meer hij ervan overtuigd is dat hij op de juiste plaats is)
  • De lengte van de file voor een nachclub (zie hierboven: hoe langer, hoe beter)
  • Niet te vergeten: de allesoverkoepelende "Alle goede dingen in het leven hebben een p(a)rijs"

De mensen waarmee ik op stap was hadden zich voorgenomen om me ten volle in de nachtelijke caprices van hun stad in te wijden. Het was immers mijn eerste uitje, en ik had officieel mijn etiket van toerist achter me gelaten. Wat ze daarmee bedoelden was: alle etappes in het juiste arrondissement, op guerrilla-wijze een taxi proberen veroveren (met verdeeld succes), overal lang aanschuiven, een radar opzetten om bekendheden (BFs, bekende Fransen) te spotten en natuurlijk... alles met het juiste prijskaartje. Dit leek me niet de meest comfortabele manier om te ontspannen, maar zoals Caesar het ooit zei : In Rome, you do like the Romans...

Diner in het 17ème arrondissement (rustig beginnen), taxi (10 minuten wachten), Cocktails in het 5ème (= de meest trendy buurt in Parijs, conclusie: 30 min wachten voor een tafeltje en véél geld voor een Gin Fizz zonder dat we BFs hebben gezien ), taxi (45 min wachten... we waren blijkbaar echt op de juiste plaats).

Diep in de nacht komen we op onze eindbestemming aan: nachtclub The Redlight. Diep verscholen in de kelders van de Toren van Montparnasse, kietelt the Redlight aan de tenen van het hoogste gebouw in Parijs. In deze selecte club gaf een gereputeerde DJ een Techtonic-set. Originele locatie! Maar vooral : originele mensen. Techtonic is een recente rage waarbij op het eerste zicht slechts twee regels gelden: Toon de wereld je originaliteit, en dans als een hyperkinetische keukenrobot. Het geheel geeft een erg energetische cocktail! Het recept heb ik niet kunnen ontrafelen, maar ik ben wel zeker van een paar ingrediënten: Neem een stevige basis fluo sportschoenen, daarbij voeg je een kwart Disneyland, een kwart nekmatten en een hele hoop te grote juwelen (ook voor jongens). Afwerken met een forse scheut attitude en serveren met een gekruld rietje op 15.000 Volt. Ik voelde me terug even toerist.

Ik neem mijn lot in eigen handen, en besluit terug te keren voor ik epilepsie krijg. Ik neem de metro (NOT done), maar dat is ons geheim ;-).

Pas-taxily Yours

wouter

19:28 Gepost door Wouter* | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat!

Deze blog staat vanaf vandaag een week lang In de kijker op http://allesoverde.skynetblogs.be/

Succes!

Groeten,

Gepost door: Het team van Skynet | 14-04-08

De commentaren zijn gesloten.