24-04-08

012/ Bad Hairday

Bad Hairdays horen bij het leven zoals Piet Huysentruyt bij VTM: je weet dat ze bestaan, je weet dat ze af en toe terugkomen, op dagen dat ze afwezig zijn mis je ze niet, en als ze de kop opsteken is je dag naar de knoppen.

Wel, tijdens mijn creatie waren de Goden, de ooievaar en de kool het over één zaak duidelijk eens : Wouter moet en zal zijn fairshare van bad hairdays ondergaan tijdens zijn grillige passage tussen atmosfeer en magma. Zo had ik een een coupe als een ingestort strooien dak op de dag van mijn Plechtige Communie. Mijn eerst kus gaf ik met een haartooi die het best te beschrijven valt als het resultaat van een Thaïse boxmatch tussen tussen Samson en Edward Siccorhand. Tijdens een gel-loze rugzakvakantie ziet mijn haar eruit als een aërodynamische badmuts met kastanjehaar-motief.

Geen probleem. Maar ben ik in Parijs. In het centrum van de cosmetica-industrie is een bad hairday ongeveer gelijkgeschakeld aan naar kantoor komen in een scoutsshort, kniekousen en een assortie Hawaïhemd. Vandaag kwam Piet Haartooitrut echter opnieuw in mijn leven. Gisteravond laat gedouched, met nat haar in bed en deze ochtend geen tijd om het anarchistische resultaat de nodige dicipline bij te brengen. Ik maakte mezelf wijs dat het allemaal nog wel meeviel, maar al van bij de eerste schreden op de Parijse troittoirs had ik het gevoel dat iedereen het gezien heeft, en voor je het weet begin je te ha(ar)llucineren.

Op kantoor toegekomen had ik goede hoop dat ik dit euvel snel even kon oplossen. Als ik vanop mijn stoel rechtvooruit kijk heb ik uitzicht om zo'n 600 stylingproducten (zie foto)... Stiekem een sterk fixerende wax genomen en discreet (in hoeverre dat mogelijk was met zo'n Carnavalskop) naar het toilet. Met de handen in het haar besefte ik dat ik als een drenkeling in drijfzand was... Hoe meer ik probeerde, hoe dieper ik mezelf vastfieste. En toen die mannelijke koppigheid... Doorgaan!

Resultaat: Neem een Bobtail-hond, breek er 4 eieren op stuk, rijkelijk overgieten met Cola en afwerken met bruine suiker. 2 dagen laten staan in de zon en klaar... Zo zag mij kapsel er ongeveer uit.

JC was redelijk diplomatisch: Voeterr, wat heb je in je haar gedaan deze ochtend? Je hebt een fonteineffect. Het toeval wil dat ik gisteren een staal had meegekregen van Diego (mijn Spaanse collega) die een nieuwe formule op me wou testen. Spontaan zei ik tegen JC dat ik dat nieuwe staal had geprobeerd, en dat ik toch een beetje gesukkeld had met de formule op nat haar. Heel even dacht ik "Nice Save". Witte leugen, grote gevolgen : JC rende zonder aarzelen naar Diego om mee te delen dat zijn hele formule moet worden herbekeken, want de resultaten zijn ondermaats. De arme gast begreep er niets van. Ik verlos met van een sluimerend schuldgevoel met de gedachte dat ik niet het enige proefkonijn zal zijn, dus de formule heeft nog een kans. Bovendien heeft Diego wel een Antonio Banderas-bos...

PaHairsly Yours,

Wouter

 P140408_20.48

01:27 Gepost door Wouter* | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Voeterr, heel leuk om te lezen tussen mijn kantoortaakjes in.
Veel succes daar in Parijs!

Gepost door: Trees | 24-04-08

Leuke blog, zal zeker nog komen lezen

Gepost door: zotte | 24-04-08

De commentaren zijn gesloten.