29-04-08

014/ MetrZoo


Je bestek in vakjes steken wordt algemeen aangeraden, de post in vakjes steken in een wijdverspreid gebeuren, maar mensen ik vakjes steken is niet netjes. Guilty as charged! Deze ochtend op de metro heb ik de mensen in vakjes gestoken, hoewel hokjes en kooien misschien iets meer aan de orde is. Ik heb ontdekt dat er onweerlegbare gelijkenissen zijn tussen het gedrag van fijngeklede pendelaars in de metro en de dieren die we op regenachtige zondagnamiddagen bewonderen op Canvas. Ik heb geëvolueerde postduif (een E-meeuw?) gestuurd naar Darwin om mijn stelling te falsifiëren, maar in afwachting...

Heb ik een zestal soorten met wetenschappelijk oog bestudeerd en beschreven. Iedere soort is nauw verwant met bekendere evenknieën.

De Metrogaai, verwant met de papegaai. Kleurrijk personnage met hippe schoenen en een blinkende GSM. Zijn voortdurend aan het bellen, de helft van de tijd met zichzelf, met als enige objectief gehoord worden door zoveel mogelijk mensen.

De Tramviaan, een afstammeling van de mantelbaviaan. Een relatief offensief soort, erg territoriaal in zijn metrostel. Eist altijd meer plaats dan nodig (3 zitjes op z'n minst) en wacht, met briesende neusgaten tot een nietsvermoedende reiziger zich in zijn buurt begeeft. De theatraliteit waarmee hij zijn ongenoegen is ongeëvenaard.

De FlaminGo-passer. Meestal nogal groot, een tikje slungelig. Het soort dat er vanuit gaat dat de metro geen bochten neemt. Ze vinden het bijgevolg niet nodig om zich enigzins vast te houden. Bij de geringste opschudding van de trein vallen ze tegen andere reizigers, waarna ze zich met roze wangen verontschuldigen en enkele seconden later dezelfde fout begaan.

De VerGnoe-rder. Gezapig type. De midlifecrisis wegegeten met Saucisson. Licht overgewicht tot gevolg. Houdt van massa's mensen op de metro, zodat hij zicht rustig, tussen de menigte, kan laten meedrijven. Stapt uit met de bende, stapt op met de bende. Stelt zicht niet te veel vragen en raakt zelden geënerveerd.

De Woestreinhaas. De tegenpool van eerder beschreven Gnoe-soort. Spichtig type, altijd alleen en onbeschrijfelijk onrustig. Kijkt om de 18 seconden op zijn foute digitale uurwerk, en als de deuren opgaan schiet hij als een windhond met katapultfunctie naar buiten. Zelfs als ze net op tijd zijn voor een trein, voelen ze zich nog te laat voor de vorige.

De Buiaard. Slaapt als hij op de metro stapt, hangt zich rond een paal, en slaapt voort. Als door de natuur zelve geroepen weet hij met zijn ogen dicht waar hij moeten uistappen. Geeuwt twee keer zo vaak dan hij ademen kan.

De Toerist. Meest succesvolle soort op aarde, overal te vinden. Kijken ofwel vertwijfeld op een waterbestendig metroplannetje, ofwel door een semi-professionele lens Japanse camera, tot groot ongenoegen van de rest van de metrZoo.

Bij deze wacht ik ongeduldig op mijn Nobelprijs voor Natuurkunde...

Faunasly Yours

wouter

MetrZoo

01:02 Gepost door Wouter* | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Metrologie Zou het kunnen dat je volgende species nog niet waargenomen hebt in de Parijse metro? Namelijk de metroleon niet te verwarren met de grijze metromuis. Deze zie je gemakkelijk over het hoofd owv hun onopvallendheid en ze zijn meestal één met het decor. En het Duracellmetronijn? Ze maken nogal hyperactieve haastige indruk en hebben meestal geen controle over bepaalde lichaamsdelen, betreft hoofdzakelijk de voet of de vingers waar ze nerveus mee wapperen of tokkelen. En de metrogup? Waarvan de karakteristieken me zelf nog niet duidelijk zijn. Als laatste vind ik het metrostinkdier het vermelden waard. Hier is geen verdere uitleg nodig, denk ik... Dus als je de nobelprijs ontvangt dan hoop ik op een speciale vermelding tijdens je dankwoord! ;o)

Gepost door: Ann | 30-04-08

We geven jou hierbij het stokje door dat we zelf van Livy ontvingen. Ik twijfel er niet aan dat je er iets prettig van zal maken.
Succes !
Noa

Gepost door: Noalinne | 05-05-08

Wat een zalig stukje! Mijn eerstvolgende treinreis zal zijn met een print van dit stukje in mijn tas. Eens zien hoeveel ik spot van elke soort :)

Groetje,
Jola

Gepost door: Jola | 05-05-08

De commentaren zijn gesloten.