06-05-08

015/ De ene zijn dood...

Oh heerlijke maand mei... De eerste maand zonder mosselen, de eerste maand mét aardbeien. De maand van de Romeinse Godin Maia, gedoopt met slechts drie letters, maar gezegend met weekends van gemiddeld drie dagen. En wie lange weekends in een blender stopt met Parijs krijgt een compacte, maar smakelijke toeristensalade. Als Lichstaddebutant met 1 maand op mijn actief, is het nog te vroeg voor de typische grootstedelijke minachting voor toeristen, dus ik droeg mijn steentje bij. Geholpen door tandems bekende leukelingen op doortocht, of op missie.

Aangezien op 1 mei, traditioneel het feest van de arbeid, zoveel mogelijk mensen zo weinig mogelijk doen, waren alle musea en andere bezienswaardigheden dicht. Gelukkig bestaat er een plaats waar 85% van de aanwezigen zijn heengegaan voor ze de inmiddels verworven rechten zoals betaald verlof of gezondheidszorg konden afdingen: Père Lachaise. Het bekendste kerkhof ter wereld waar the rich&famous van vroeger en nu vechten voor een maximaal aantal slechts vaag-geïnteresseerde duiven op het fronton van hun laatste rustplaats. Enkele snelle vaststellingen...

Een paar van de mensen die er liggen konden het eigenlijk wel zien aankomen:

 

Slide1
 

 

Daarnaast zijn er volgens mij wel enkelen die het plezier van grafliggen iets hadden overschat.

 

Slide2

 

Wat me ook opviel is dat sommige doden duidelijk iets te compenseren hadden.

 

Slide4

 

Het is ondertussen ook empirisch vastgesteld dat een bepaalde bruinkleurige, gesuikerde drank, die we hier niet bij naam wensen te noemen, ernstige gevolgen kan hebben voor de gezondheid.

 

Slide5

 

Dit zou natuurlijk geen cosmeticablog zijn, als we geen vermelding maken van Oscar Wilde, die reeds twintig jaar worden gesponsord door een welbekend make-upmerk, en bijgevolg overladen is met honderden lipstick-kussen.

Slide6

 

 

Een kerkhof vol duiven vraagt een grondig onderhoud. Vele bekende hoofden zijn ondertussen echter vakkundig getooid met een witte, vreemdruikende brei. Na enig onderzoek hebben we de verantwoordelijk voor dit gebrek aan onderhoud gevonden. We zijn de gele puzzel nog aan het samenleggen, maar we denken dat hij zelf zijn hogedrukreiniger aan de wilgen heeft gehangen.

Slide7

Het klinkt dus allemaal glamoureuzer dan het is, Père Lachaise. Je bent steeds in de buurt van Edith Piaf en Jim Morrisson, maar die zijn eigenlijk ook niet veel van zeg...

 

Perishly Yours,

Wouter

23:43 Gepost door Wouter* | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Bekijk ... je aub even deze? Je kreeg iets doorgeschoven vanuit de blogwereld.

thanks !

Gepost door: Noalinne | 07-05-08

ok doe ik vanavond!

Gepost door: wouter | 07-05-08

Heb een en ander bijgeleerd van medemensen,
die net iets buiten ons (professioneel) bereik
zijn gekomen.
God hebbe hun ziel ...
Toffe info !

Gepost door: Padre | 08-05-08

De commentaren zijn gesloten.