28-05-08

019/ Baywatch, starring Martine

De lente bereikt stilaan zijn midlifecrisis: het regent, en hij zit in de helft van zijn vijfmiljardste leven. Dit vertelt me ook dat ik hier bijna twee maanden verblijf. Het is dus hoog tijd om de jacht te openen op een permanente stek. Een appartement dat mijn stempel draagt, en niet de vluchtig voorgedrukte handtekening van mijn bedrijf dat me mijn huidige uitvalsbasis tijdelijk ter beschikking heeft gesteld.

Een Parijse appartementjacht doet me nog het meest denken aan waardevolle voorwerpen zoeken op het strand van Martinique bij valavond. Er is relatief veel te vinden, maar het is voornamelijk rommel, drijfhout en gebroken schelpjes. Dat ene juweel vinden is dus een zaak van doorzettingsvermogen, reactiviteit, geluk of ... Martine.

Martine, met de tong van een piraat, het oog van een strandjutter en de leeftijd van de Titanic. Martine is de vastgoedagente die me een hele dag ging bijstaan in de queste naar een ruim, lumineus, goed gesitueerd, degelijk onderhouden & gemakkelijk onderhoudbaar appartement. Met Martine erbij kreeg je het gevoel dat je plotseling een uitgebouwde metaaldetector in je handen kreeg gestopt tijdens zoektocht op het strand. Martine, een kranige zestiger (een veteraan van alle vastgoedprijsinflaties, verkeerscongesties, manifestaties, wijkvalorisaties, etc die je in een grootstand kunt verwachten) houdt van twee dingen : Sneller de trap ophollen dan mensen die slechts half haar leeftijd hebben én het oneens zijn met, nou ja, zowat alles en iedereen... . Met haar heb ik op één dag acht appartementen bezocht in 4 verschillende arrondissementen.

Martine komt overal twintig minuten te vroeg, om zich daar met nooit tanend enthousiasme op te winden over het feit dat mensen nooit op tijd komen. Martine parkeert nooit buiten de lijntjes maar weigert uit principe zich in een betalende parking te plaatsen. Martine vraagt na zes decennia nog altijd aan elke ober bij wie ze een espresso bestelt waarom er zo weinig in dat kopje zit voor zoveel geld. Martine noteert zorgvuldig drie dozijn criteria die je opgeeft om een zo gericht mogelijke zoektocht te kunnen doen, maar negeert daarna alles volkomen met haar passe-partout : "L'immobilier est tellement compliqué dans cette ville, vous vous rendez pas compte".

 Maar, Martine is Immo-Inzaghi, Mozappart en Ben Huur in één persoon verenigd. Ze is een kei in het vinden van de goede plaatsjes om te wonen.  

Met de energie van een Caraïbische zomerstorm raasde ze van de ene plaats naar de andere (niet vergeten te vroeg te komen...), met mij in haar wiel. Trappen op (toen moest ik lossen), trappen af (aanklampen), en weer verder... Zo vonden we samen een oud stuk van 50 Belgische Franken, een pakje paperclips, een sleutelbos en een metalen koekjestrommel van Boudewijn&Fabiola op ons strand. Interessant, maar niets bijzonder. Tot we op een bepaald moment iets zagen schitteren in het 16e arrondissement. Mijn diamand, op maat geslepen (grote ruiten, afwasmachine, garage voor mijn ongeboren scooter en een terrasje met uitzicht op een tuin). Tombola.

Binnenkort verhuizen!

Partinelisly Yours

wouter

16ieme

00:47 Gepost door Wouter* | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Waw,
Ziet er echt wel super uit, vooral dat zicht op de tuin ! Succes bij het verhuiszen.

Gepost door: Vanessa | 29-05-08

Faboulous!! This is nice! Heb met veel enthousiasme je hele blog gelezen.
Beter dan een boek :)!

Gepost door: Lien | 02-06-08

De commentaren zijn gesloten.