04-06-08

021/ Emmanuel Kant ook nie uitlegge

 Waarom trekt "morgend" zo goed op "morgen", terwijl "middag" en "avond" er dichter bijliggen? Als je met zo'n vraag uit bed stapt, is de toon gezet... de intellectuele bezettoon. Ik had het moeten weten, vandaag was mijn hoofd er niet bij.

Het is een dag waarop alle zinnen beginnen met een vraagteken, en eindigen met een vraagteken. Dat valt op zich nog mee, maar de bijwerkingen niet te verwaarlozen:

Je spreekt Engels als het Frans moet zijn, waarop je collega nogal verrast vraagt of alles Goethe gaat. Maar Nietzsche gaat zijn gewone gang. Zo vraag je in het restaurant discreet Spinoza met Bacon, terwijl het krijtbordje formeel zegt dat de dagschotel ribbetjes zijn...Kierkegaardedieu!

Je hoofd werkt een beetje zoals een radio die Q-music zoekt 25 kilometer ten zuiden van de Belgische grens: Voornamelijk ruis, en af en toe een halve zinloze zin. Trouwens, kan dat wel, een zinloze zin? Gaatieweer.

Toen ik naar kantoor stapte heb ik mijn hoofd gebroken over de vraag waarom duiven nooit botsen in de lucht... Enkele minuten laten begon ik te twijfelen of ze al dan niet botsen. En toen, in de veronderstelling dàt ze botsen, zouden ze dan een minnelijke schikking kunnen treffen? Zijn duiven met een trekhaak altijd voor 50% van de kosten aansprakelijk? Stop hoofd, genoeg gefladderd.

Niet verwonderlijk dat het geen topdag op het werk ging worden. Wie wil er cosmetica ontwikkelen terwijl hij zich afvraagt waarom de Wisigoten zo'n gekke naam hadden gekozen, of waar je ochtendkrant van 2 weken geleden zich nu bevindt. De aandacht van de dag ging dan ook naar de wijzers van mijn polshorloge ("dommers" van een horloge had minstens even efficiënt geweest als naam, en een stuk prettiger... "slimmers" was nogal sadistisch geweest voor gemiddelde lispelaar).

Als onzichtbaar tijdsverblijf zat ik een beetje op Google, zonder naar iets bijzonders te zoeken. Tot het ongelukkige moment dat ik besefte dat het gezegende woord GOOGLE twee blauwe en twee rode letters bezit, maar slechts één gele en één groene... Waarom? Geen antwoord... Bezettoon.

Ik bel mezelf morgen nog wel eens terug.

Parisly Yours

wouter

23:51 Gepost door Wouter* | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

heb je misschien gegoogled naar: botsen duiven soms op elkaar in de lucht?
Dat waren dan twee vliegen in één klap geweest: tijdverdrijf EN antwoorden....

Gepost door: saartje | 05-06-08

De commentaren zijn gesloten.