16-08-08

030/ Nightswimming

In die zalige maanden tussen de zomerzonnewende en de herfst-equinox is er traditioneel meer tijd voor dingen die echt tellen. De laatste week van mijn vakantie stond in het teken van twee vrienden, Water en Nacht, die op het eerste zicht weinig met elkaar gemeen hebben, maar samen wonderlijke dingen doen.

Deze zomer heb ik de magie van zwemmen (her)ondekt. Zwemmen is eenzaam zijn, maar niet alleen. Water is volgens mij een van de sterkste persoonlijkheden uit onze moderne tijden.  Het is flexibel, krachtig en trouw. Het laat zich niet samendrukken en moeilijk manipuleren (Het kiest altijd zijn eigen weg). Water is wellicht ook de enige die niet lacht als je met een redicuul Speedo-zwembroekje komt aandraven. Water omhelst je, zonder schroom, maar zonder zich op te dringen. Water moet nergens heen. Water is helder, rustgevend, en bezit die ideale weerstand om te beseffen dat je bestaat.

Nacht is van een heel ander kaliber, mijn Nacht toch. Ik denk dat mijn Nacht een beetje aan ADHD lijdt. Hij is vergeetachtig, impulsief, kan zich moeilijk concentreren, maar heeft een onuitputbare energie. Nacht en ik gaan al een heel eind terug. Zijn onvoorspelbaarheid en enthousiasme blijven me fascineren. Nacht's ogen schitteren altijd, hoewel je wel walletjes opmerkt (ik ben een kenner) onder die guitigheid.

 Toen jij mijn weg kruiste besloot ik je voor te stellen aan Nacht en Water. Dus op een avond, in de Stad aan de rivier, hebben we afgesproken. Jij, ik, de zachte weerstand van Water en het verlangen van Nacht.

 We aten pizza, het was toen nog licht buiten, de nacht was nog veraf.

We keken film, als een bootje op het water dreef mijn hand naar je dij.  

We babbelden uren in het salon, dronken thee.

En toen... In 4 vierkante meter rimpelloze, witte puurheid hebben we gezwommen, samen. Gedreven door Nacht, maar gedragen door Water. Naast elkaar, onze ademhalingen, synchroon. Naar elkaar. Met elkaar. Nacht en Water verenigd in perfecte golven.

Jij mijn Nacht, ik jouw Water.

 PaNuitly Yours

Water

18:41 Gepost door Wouter* | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.