22-09-08

034/ Elfstedentocht

1. Parijs

Donderdagochtend, tijdens het openen van mijn nieuwe gordijnen staar ik even dromerig naar Léon, die ondertussen zijn druiven én zijn bladeren verliest aan een tempo zoals De Croo hoofdhaar. Het dringt tot me door dat ik mijn inmiddels vertrouwde twijfelaar voor een tijdje ga missen. Het is immers het begin van een prettige trip die in de betere Japanse reisgids zou worden omschreven als "een exhaustief scala van Wouteractiviteiten in een gevarieerde multi-citytrip".

2. Linate

Na een opgewonden voormiddag in Parijs (grote meeting) vertrek ik richting luchthaven Roissy-Charles de Gaulle. In de taxi kan ik het lachje rond mijn mond niet onderdrukken als ik terugdenk aan de email van het Italiaanse team van mijn bedrijf. Met het het nodige gevoel voor drama excuseren ze zich voor het onovermijdelijke feit dat dat we de volgende dag niet om 9u 's ochtends aan een geplande consumententest kunnen beginnen, maar slechts om 14u. Ik kom toe in mijn hotel om 22u. Een hele nacht in deze voor mij onbekende stad. Tombola.

3. Milaan

Milaan centrum leert me eindelijk waarom mijn hotel in Linate (een aangrenzende gemeente) ligt. Het is hier Fashionweek, en alles wat een bed, klapzetel, luchtmatras of tuinstoel heeft is al weken verhuurd. Na een kleine promenade langs de Corso Garibaldi en de Corso Como (volgens mijn taxichauffeur de beste hang outs van de stad), besluit ik de Hollywoodclub te proberen, niet in het minst gemotiveerd door de gifgroene Viper, de twee Bentleys, de Quattroporte en de twee Lamborghinis die voor de deur staan te blinken. Als ik binnen ben, blijkt dat niemand minder (en niemand meer) dan Paris Hilton de helft van de club heeft afgehuurd voor een feestje. Paris in Milaan? Interesting. Aan de ingang van deze VIP-zone aangekomen ontdek ik hoe weinig Engels Italianen kennen. De buitenwipper met Schwarzeneggersnoet én vocabulair maakt me met een batterij van 13 NO's attent op het feit dat ik niet het juiste bandje had voor toegang. Hasta la vista baby. Roest.

4. Parijs

Na een "grasse mat" en een korte werkdag keer ik terug naar Parijs, waar ik in een taxi beland (tussen Charles de Gaulle en Gare du Nord, kwestie van onderweg te blijven) met een oude chauffeur die nog heeft meegewerkt aan de Concorde (supersonisch lijnvliegtuig) als aeronautisch ingenieur en van de ene dag op de andere besloten heeft dat hij eindelijk zijn droom ging waarmaken... en taxichauffeur werd. Gods wegen...

5. Brussel

Na een dutje in de Thalys wacht Matijs me op in Brussel. Vanavond is het geïmproviseerde reunie van de huisgenoten van de Koningstraat (Juan, Matijs en Saritalia). Na het aperitief belanden we in een bar (Le Corbeau, nvdr) waar driekwart van de aangewezigen op de tafels staan. Het deed me denken aan die scène in Disneys Junglebook-interpretatie waar Koning Aap het vuur tracht te bemachtigen van Mowgli. Eén seconde dacht ik aan mijn gemiste date met Paris, en hoe goed ze zou passen in dit aromatisch decor van dronken Brusselse functionarissen die met zweetkringen zo groot als de ringen van Saturnus op wankele tafels de Macarena staan te "dansen". De avond was zoals de wakke Durüm die we hadden als afsluiter : nominaal waardeloos maar onbetaalbaar op het juiste moment!

6. Antwerpen

Hier val ik door de mand, er is hier helemaal niets gebeurd, behalve een treinwissel en de aankoop van een suikerwafel... Maar 10-stedentocht klinkt zo onvolledig.

7. Belsele

Terug in de Heimatstadt, wandel ik zoals gewoonlijk even door het onveranderlijke dorpscentrum. Ik besluit ten velde te gaan joggen, met Vaders retro-Nikes. Detail: ze zijn twee maten te klein. "It's small ... difference for ... shoe size, but a giant problem ...  for comfort!"  Die schoenen en ik zijn dan ook geen maten gebleven. Twee megablijnen op de vooravond van een trouwfeest. Jolly.

8. Beveren

Zaterdagavond verhoogde de sociale druk op mijn vlottende burgerlijke stand met enkele percenten. Het was de eerste keer dat een jongere neef het eeuwige verbond sloot, tijdens een heel geslaagd feest in een prachtige zaal! Bovendien heb ik ontdekt dat mijn oma een volleerde ballroomdancer is, mijn mama een uitmuntende jiver en mijn in blijde verwachting zijnde zus een nieuwe vorm van buikdansen heeft ontwikkeld! Eindelijk een genetische uitleg voor mijn chronische fiestamanie. Oef. Proficiat aan het jonge koppel!!

9. Nieuwkerken

Geheel in de context van het familieweekend vieren we zondagnamiddag het verjaardagsfeestje van mijn nichtje (5!). Ik ben getuige van de eerste stapjes (nou ja, hij zit toch nog zeker in zijn eerste kilometer) van mijn neefje. Ik werk actief mee aan een abstract kunstwerk van koffie & melkmorserij op een teak tuintafel (binnenkort bij aangeboden bij Christies) en ik ervaar het plezier van het rijden met een bakfiets (en bijna de éop-mijn-bakkes-fiets"...)

10. Sint-Niklaas

Na deze gezonde dosis family ties spring ik in het eeuwig trieste station van Sint-Niklaas terug op de trein om in crescendo Antwerpen, Brussel en Parijs aan te doen.

11. Parijs

Over de finish gekomen in Parijs zet ik mijn palliatieve druivelaarzorgen voort, trakteer mezelf op Nasi Goreng en Snickers en bezzzluit ik mezzzelf in zzzzlaaap te blo ... te blog ... genzzzz

 Paringsly yours

wouter

00:52 Gepost door Wouter* | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Begrijp uw voetprobleem !
Wist niet dat je zoveel van spontane
kunstcreaties kende
Padre,

Gepost door: Padre | 23-09-08

De commentaren zijn gesloten.