30-09-08

035 / Bhaasje over spelen

Quiz.

Vraag 1.

Het is klein, rost en bevindt zich in Henegouwen...?

  1. Knabbel, op zoek naar Babbel
  2. Een roestende paperclip die op de E19 belandde toen Elio Di Rupo het BHV-dossier uit het raampje van zijn Peugeot 205 keilde na een nacht wanhopig onderhandelen.
  3. Gerard, mijn vroeger baas in België

Vraag 2.

Het is vinnig, communicatief en grappig...?

  1. Babbel, na de hereniging met Knabbel
  2. Gerard, mijn vroegere baas in België
  3. Een praatzieke koningscobra op gin-tonic 

Vraag 3.

Het doet aan wielrennen, spreekt Frans, Engels én Nederlands

  1. Gerard, mijn vroegere baas in België
  2. Gelijk welke Vlaming eens de 30 voorbij
  3. Het enige kleinkind dat Eddy Merckx, Edith Piaf, Shakespeare en Fabiola samen hebben

De juiste antwoorden zijn C - B - A.

We spreken inderdaad over Gerard, mijn vroeger baas, coach en latere vriend. Hij verlaat ons bedrijf, dus is het op zijn plaats even stil te staan bij wat hij mee, in retrospectie, heeft bijgebracht tijdens de jaren dat we hebben samengewerkt.

Een selectie.

Essentieel:

Als je in een belangrijke meeting bent, en top management vraagt je een getal dat je niet kent en ook niet onmiddellijk kan opzoeken, verzin dan eender welk getal, maar doe het wel tot op twee of drie cijfers na de komma om er een onwrikbaar betrouwbare indruk aan te geven.

Belangrijk:

Recycleer! Niet enkel glazen flessen of oude kranten. Vergeet vooral niet om oude nota's te updaten en terug door je sturen als je management verandert, of als een terugkerend evenement (budget, plannen,...) zich aankondigt.

Interessant:

Zorg dat je, elke keer je van bedrijfwagen verandert het franchisebedrag constant houdt, het formaat verdubbelt en de prijs verdrievoudigt. Leg dit evidente fenomeen uit met een brede glimlach en verwijs spontaan naar gezinsuitbreiding.

Optioneel:

Negocieer voor het sluiten van je huwelijk vasta data waarop je enkel met vrienden op stap gaat. Probeer die bijzondere avonden zo goed mogelijk je ongebonden, dronken jeugd te imiteren zodat je de volgende dag, tijdens het spelen met je zoon, in slaap valt op de speelmat.

Met bazen is het zo'n beetje als met (ex-)vriendinnetjes. Je kan ze pas echt naar waarde schatten als je er enkele hebt gehad. Vriendinnetjes worden vaak tijdens jongensachtige conversaties toegewezen aan bepaalde vakjes zoals de one-nightstands, zomerliefdes, studievriendinnetjes, serieuze vriendinnen en de hoogste onderscheiding... "potentieel mama-materiaal"

In retrospectief kan ik gerust zeggen dat Gerard professionneel en managerieel mama-materiaal is. Het juiste relativisme, het gezonde evenwicht tussen job en leven, de kleine tips op welgekozen momenten, de beschikbare tijd als het nodig was, de autonomie als het gewenst was en het juiste foute grapje om onderkoelde situaties te ontdooien.

Gerard, een warme dank je voor je timmerwerk, zowel professionneel als vriendschappelijk.

Tot gauw, wouter

23:34 Gepost door Wouter* | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Rost???

Gepost door: Nina | 03-10-08

De commentaren zijn gesloten.