27-10-08

036 / Hollywout

Professioneel wellicht de meest geladen dag van mijn carrière. Deze namiddag zagen we onze vice-president én de CEO in verband met een strategisch project. Full spotlight. Natuurlijk waren deze meetings wéken op voorhand aangekondigd, en heb ik er erg veel energie in geïnvesteerd (tevens ook één van de redenen waarom ons geschreven onderonsje even moest wachten). Omdat er de laatste weken verschillende belangrijke zaken tegelijk in een ontknopingsfase zitten, was mijn direct management erg bezet, en was ik genoodzaakt een beetje free style aan het project te werken. Tot deze ochtend...op enkele uren van de eigenlijke presentatie.

De verschillende etappes die ik vandaag "onderging" komen nog het meest in de buurt van de erelijst van de Oscars. In order of appearance:

 

9AM: Independance Day.

Gebaseerd op enkele vage argumenten wordt mijn nauwkeurig opgebouwde presentatie met een kracht van 15 megaton van de kaart geveegd. Aangezien alles zoals een Zwitsers uurwerk in elkaar past, waren de gevolgen drastisch. Het is nog het best te vergelijken met het resultaat van een voltallig dronken Iers Rugbyteam dat in een hal (waar tientallen gemotiveerde Nederlanders zorgvuldig gebouwd hebben aan 's werelds grootste dominosteentjestapijt) een uur de Hucklebuck stonden dansen.

 

10AM: The Wild Wild West.

Ik voel me even later als een gevangene uit een B-Westernfilm die met een loden bol aan zijn been tracht te lopen, achtervolgd door een sherrif op met nitrogen getuned paard. Niets gaat snel genoeg, en er is nog ongelofelijk veel te doen voor de deadline... 3PM.

 

11AM: Lost in Translation.

Tijdens een tussentijdse meeting (met als missie enkele zaken uit te klaren) gaat alles compleet de mist in. Iedereen spreekt elkaar tegen. Ik stelde me voor dat tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties alle vertegenwoordigers tegelijk (in hun respectivelijke moedertalen) het recept voor tiramisu schreeuwen en dan kijken of een kind van 3 er iets van bakt.

 

1PM: Alive.

Natuurlijk geen tijd om te eten (op die banaan na). Het is racen tegen te tijd, zonder echt uitzicht op verbetering. Er moeten drastische keuzes worden gemaakt, en bijgevolg risico's worden genomen.

 

2PM: Face off.

De chaos waar alle betrokkenen de laatste uren aan hebben bijgedragen neemt de bovenhand. Met het wegtikken van de seconden wordt het duidelijk dat deze meeting een hete aardappel wordt. Sommige mensen veranderen van gelaat, ontlopen verantwoordelijkheid. Het is niet altijd even duidelijk wie je kan vertrouwen.

 

3PM: The Godfather.

De start van de meeting. Iedereen verzamelt in een indrukwekkende zaal, en afhankelijk van wie spreekt (en onafhankelijk van de inhoud) zijn er meer of minder mensen akkoord. Facts vs. Ego.

 

4PM: Casino Royale.

Onze thematiek komt aan de beurt. Met het geluk van de winnaar van Russische Roulette worden de gevoelige onderwerpen vermeden, vergeten of geminimaliseerd. Alles verloopt goed. We halen onze boot binnen, maar zonder meer. Gezien de context van de afgelopen uren evalueer ik dit als een succes.

 

5PM. The Great Escape.

Als de meeting op zijn laatste benen loopt, besluit ik me discreet te verwijderen. Het gevaar om nog tegen een verloren kogelvraag aan te lopen kan ik missen als een Sequel van deze dag.

 

Starringly wouter

Yours

 

23:32 Gepost door Wouter* | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |