14-11-08

038 / Steigers & Bel 20 keer terug

Toen enkele weken geleden de hele wereld op zoek was naar die enkele beursgenoteerde stijger wist ik wel beter: in Wall Street, the City en Tokyo lagen enkel dalstenen, begroeid met Lelietjes van Dale. Alle steigers stonden, als uit de hemel gevallen, op een melkzonnige ochtend voor het raam van mijn terras.

Mijn zicht, mijn zucht, mijn groen, mijn lucht. Ongeveer alles waarvoor ik dit appartement had gekozen was Tantalusgewijs afgeschermd met metalen buizen, houten trappen en kunststof netten. Het was een beetje zoals wakker worden in de buik van de Walvis van Jona, Transformer-Edition. Dit zag er geen ééndagsoperatie uit...

Wie steigers zegt zegt werken.

Wie werken zegt zegt verbeteren.

(Trouwens:  Wie werken werken zegt stottert)

dus het was afwachten tot de blauwe PVC-wolken terug plaatsmaken voor grijze (maar échte) herfstwolken.

De tweede dag van mijn visueel gevangenschap zaten er er een zestal half-professionnele briefjes in mijn bus om me er attent op te maken dat mijn woonst nu extra kwetsbaar was voor inbrekers. Ik kon interessante deals krijgen voor het verzekeren van antiek, vleugelpiano's of voor het leasen van een stel Rottweilers op weekbasis... Ik heb lang getwijfeld, maar aangezien er geen vergelijkbare aanbiedingen kwamen voor overtijdse afwas, dode druivelaars of defecte broodroosters besloot ik te passen.

Sindsdien word ik elke ochtend wakker met een immer origineler wekkergeluid: vallende buizen, vloekende Polen, een kärcherstraal op de ruit, gewapper van losgekomen plastiek, een startende compressor,... de mogelijkheden zijn oneindig (is dat trouwens ook geen stelling?).

Ondertussen zijn we al bijna twee maanden verder, en buiten het feit dat er op mijn terras een stoflaag ligt even dik als op de Maan (wat wel handig is bij potentiële inbreker-identificatie) is er nog niet veel veranderd. Ik heb de verantwoordelijken al 20 keer gebeld om te vragen wanneer de werken gedaan zijn, en het lijkt als of ze op hun kalender kijken welke dag ik bel, er een week bijtellen en me met die datum afwimpelen. Binnenkort spreek ik Amnesty International aan om me vrij te schrijven...

Tralisly Yours

wouter

Steigers

00:43 Gepost door Wouter* | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Minder leuk...
X

Gepost door: lot | 15-11-08

Niet mis
Ooit verdwijnen zelf de meest hardnekkige
ongemakken (steiger.....)

Gepost door: Padre | 25-11-08

De commentaren zijn gesloten.