02-02-09

046/ Van Kissuari tot Zoencember

Het is weer februari. Maanden schuiven voorbij met de snelheid van Dieseltreinen. Als je er naar staart, gaan ze nooit echt snel, maar na een paar nachtjes slapen sta er steeds van versteld hoe ver zij alweer zijn.

Een verklaring is er niet voor te vinden. Of toch. We werken te veel en we slapen te weinig? We slapen te veel en we denken te weinig? We denken te veel en we praten te weinig? We praten te veel veel en we kussen te weinig? Ik pleit ervoor de tijd te remmen door meer te kussen.

Komt daarbij dat onze maanden hopeloos zijn verouderd: januari louwmaand, februari sprokkelmaand, juli hooimaand, november slachtmaand... ? Gimmeabreak!

Ik ben dan ook, succesvol, met de Egyptenaren, Ceasar en de Gregorianen gaan diskussiëren. Vanaf heden in voegen, onze kuskalender:

Januari = Eskimokusmaand

De koudste, en geduldigste maand. Kijk in elkaars ogen, en wrijf neuzen zachtjes tegen elkaar. Liploos, met een vleugje eedgespan. De kus die zich perfect leent voor de genese van een slappe lach.

Februari = Voorhoofdkusmaand

Een donkere maand die vraagt om beschermende, bijna zegenend kusjes. Bij voorkeur tijdens lange nachten, terwijl de gekuste slaapt.

Maart = Handkusmaand

Terwijl bomen hun botten aanmeten, en er kleine groene tekentjes verschijnen op de EKG van de dapperste bloemen, wordt de rug van de hand prinselijk gekust. Tot de kleinste handlijn wordt alles met de lippen in kaart gebracht.

April = Aromakusmaand

Net zoals tijdens een lentedauwwandeling, komt het er  in deze maand op aan je neus tot aan de rand te vullen met de geur van je gekuste. Deze kus laat een ets in je geheugen die zelfs na 100 jaar nog haarfijn kan worden opgeroepen. De eerste kusinvestering.

Mei = Vlinderkusmaand

Zoals de dons van kuikentjes, lichtvoetig, gewichtloos, kinderlijk eenvoudig. Kus met je wimpers de wang van je gekuste. Wat de gekuste voelt op de huid, weerspiegelt wat ze voelt in haar buik.

Juni = Fruitkusmaand

Zoet, overvloedig, sensationeel. Kus deze maand de zomer tegemoet in threesome-mode, waarbij de derde partij luistert naar goddelijke namen zoals framboos, aardbei of mango.

Juli = Mondhoekkusmaand

De maand van la Tentación. Landt je lippen op het spannendste plaatsje van het Noordelijk Halfrond, in de voorkamer van de bevestiging, op het randje van de springplank naar meer. Elke millimeter telt.

Augustus = French Kissmaand

Need we to say more? We hebben een maand van 31 dagen geselecteerd.

September = Schrijfkusmaand

Opnieuw in volle activiteit na een legato zomer, wordt tijd terug schaarser. Verstop duizend papiertjes met kusjes in alle mogelijke broekzakken, vestzakken, handtassen, portefeuilles,... van de gekuste.

Oktober = Fluisterkusmaand

Als een ode aan moegestreden bladeren, die met stil geruis hun boomhotel verlaten, fluister je lieve niemendalletjes tijdens het kussen.

November = Tijgerkusmaand

Op kousenvoeten, zoals het jaar naar zijn einde trippelt, sluip je naar je gekuste. Neem haar vast en kus haar zachtjes in de hals. Bijten en grommen: geniet ervan maar consumeer met mate.

December = Maretakkusmaand

Kies je favoriete kusmaand, en doe alles nog eens over, maar dit keer onder een maretak (Ik weet niet waarom, maar de Gregorianen stonden erop!).

Palipsly Yours

wouter

00:45 Gepost door Wouter* | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |