02-09-09

055 / Happyscoop

Op familiale Oudejaarsavonden in het begin van de jaren negentig was er - naast het jaarlijkse vuurwerk dat je in mijn dorp enkel kon horen, maar niet kon zien - een traditie die me bijzonder nauw aan het hart lag. Ik kreeg namelijk altijd een Druivelaar-Scheurkalender. In retrospectieve enigsinds neurotisch, had ik een driestapsprocedure die onveranderd terugkeerde :

1. Alle eerste blaadjes eraf scheuren tot we aan "1 januari" waren (wie heeft er immers een handleiding nodig voor een... scheurkalender?)

2. Kijken of er op goed mopje stond op de achterkant van mijn verjaardag (20 juni)... Volgend jaar beter!

3. Naar het bladje gaan van 1 september, en daar een klein doodskopje op tekenen...

1 september... de dag waarop Genesis & Exodus elkaar plechtig de hand schudden, bengeltjes met snotneuzen en mistige ogen door de Grote Poort lopen, collega's half-melancholisch vakantieverhalen uitwisselen rond een luidruchtig haperend kopieertoestel. De enige dag die in de hemel een emmertje water heeft met zijn naam erop.

Een mens zou voor minder goed nieuws zoeken in tweederangshoroscoopjes. Omdat blijkt dat ook die de helf van de keren weinig motiverend blijken, heb ik besloten de (Tarrot)kaarten opnieuw te schudden en de sterrentekens opnieuw in te delen.

Bloedgroepeigenaars AA, BB, AO, AB, BO & OO - Gezondheid

Geweldig nieuws! Het leven lacht je tegemoet. Je springt opgewekt en met de peps van een dolle zeeleeuw uit je bed en beschikt de hele dag over een onstuitbare energie. Het beste wat je kan overkomen is een lift in panne, omdat je juist vandaag voelt dat je die 6 verdiepen in 45 seconden chrono aankan. Je reflexen staan scherp en je spieren aangenaam gespannen. Keep it going.

Jeanbroekeigenaars - Persoonlijke Projecten

Iedereen met minstens één jeansbroek voelt al sinds enkele tijd iets borrelen, en vandaag weet je exact wat. Het is iets wat je altijd hebt willen doen, maar nog nooit hebt gedaan. Het lijkt op het eerste zicht moeilijk haalbaar, zelfs een beetje getikt, maar het brandt zich vandaag kristalhelder op je netvlies. Pluk het moment: Schrijf het op een papiertje en kleef dit op een erg zichtbare plaats (e.g. je computerscherm). Als je project na 3 dagen nog altijd even fantastisch lijkt prik je een datum vast en neem je eerst stappen. Volgens de planeten succes gegarandeerd.

Frietjes-, appels- of champagneliefhebbers - Uiterlijk

Als je graag frietjes, appels of champagne lust staan de sterren uitermate gunstig. Je ziet er FANTASTISCH uit, en kan het niet verbergen. Jij weet het, je collega's weten het en de chauffeur van de Lijn deze ochtend wist het ook. Je vindt de perfect outfit in een oogwenk, en een nacht op je hoofdkussen heeft wonderen gedaan voor je haar. Hengel niet naar complimenten, ze komen vanzelf. Maak van de gelegenheid gebruik om zelf ook 5 anderen mensen een spontaan compliment te geven.

Nationaliteiten - Toevallige Ontmoetingen

Iedereen met minstens één nationale identiteit in een door de Verenigde Naties erkende Staat voelt een onverklaarbare drang om een vreemde aan te spreken of vriendelijk te antwoorden als een onbekende je aanspreekt op een onbewaakt moment. De evolutie van Saturnus en Mars garandeert je vandaag een onvergetelijke ervaring. Zonder het te beseffen, ontmoet je vandaag beslist een vriend(in) voor het leven, iemand die je hondsdolle Blacky door pootmassage rustig kan maken of die andere jonge vader die speels een antwoord geeft op je prangende, maar enigzins genante vraag.

Tandenpoetsers - Liefde

Iedereen die zijn tanden poets: Met een ongeëvenaarde Colgatesmiekel lacht het relationele leven je toe. In een decennialange relatie, net aan de haak geslagen of nog op de tijdelijke jachtvelden, je ontdekt dat je ongecontroleerde gevoelens hebt die te mooi zijn om niet te delen. Twijfel niet, steel enkele minuten van je werkgever voor het schrijven van een onverwachte SMS (zonder vraagtekens!) naar die andere als hartverwarmer. Verwacht geen antwoord, maar stuur na een kwartier een tweede SMS met een niet te weerstaan voorstel (opnieuw, zonder vraagtekens!). Denk niet aan de prijs, want volgens Alfa & Proxima Centauri verdien je dat honderdvoudig terug. Voor flossers verglijdt romantiek in 'meer' met een eindeloos gemak.

Liefhebbers van het weekend - Beslissingen

Voor iedereen die een zonnig weekend leuker vindt dan een regenachtige dinsdagochtend: Venus hakt samen met jouw een lastige knoop door. Je maakt een beslissing die je aanvankelijk een beetje bang of onzeker maakt, maar je zal snel zien dat het de juiste was. Dit doet je honger krijgen naar het afhandelen van andere "oude dossiers" die je al weken laat aanslepen. Of het nu het sorteren (en aan Humana schenken) is van 3m³ oude kledij, het bijleggen van een geëscaleerde maar onnozele ruzie of de beslissing om te stoppen met roken. Vandaag is de dag. Yes, you can!

Mensen met en zonder inkomen - Financiën

Voor mensen met en zonder inkomen wijzen de sterren erop dat het belangrijk is het verschil te onthouden tussen de rode, blauwe, bruine en groene verfrommende briefjes. Je bent niet kleurenblind, en de cijfers lezen gaat bijzonder goed. Je bent niet te beroerd om geld uit te geven, maar enkel voor dingen die jou en de mensen waar je om geeft iets bijbrengen op termijn.

Parisly Yours

wouter

00:50 Gepost door Wouter* | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.