22-09-09

056 / @raction

Attraction is not a choice, ignoring rarely option.
 
Er was eens, ver van hier in Emoland, een huisje op een heuvel, waar 4 Emos woonden.
 
Liefde, de geduldige en pragmatische moeder. Vergevingsgezind, wijs, sterk met een tedere huid en warme ogen die boekdelen spreken.
 
Vriendschap, de vader. Onvoorwaardelijk. Tijdloos. Trots. Speels met een serieuze ondertoon. Een man die niet bang is zijn handen vuil te maken.
 
Verliefdheid, de dartele dochter. Mooi, zwevend tussen overmoed & kwestbaarheid, tijdelijk, onderweg.
 
En tenslotte, @raction, de puberale adoptiezoon met zijn onvolwassen karakter, zijn humeurschommelingen en zijn stem die zwaarder wordt met de dag.
Luidruchtig als hij is zorgt hij ervoor dat je je moeilijk kan concenteren, vooral als je hem een tijdje probeert te negeren. Hij is lui en egoïstisch, want hij wil altijd alles, onmiddellijk, het liefst zonder er iets voor te doen.
 
@raction is onverantwoordelijk en niet voor rede vatbaar. Hij neemt risico's, zonder te beseffen wat er op het spel staat. Soms rushed hij als adrenaline, een ongebruikte Lucifer die bereid is maar heel even te branden, als de intensiteit gegarandeerd is. Soms speelt hij dagenlang muziek, tergend, zoals roodhete lava die langs je aderen stroomt, onvermijdelijk. Vaak maakt hij zijn zinnen niet af, hij spreekt met verschillende mensen tegelijk, zonder hen echt te leren kennen.
 
Hij daagt Vriendschap uit tot partijtjes armworstelen, meer dan eens met success. Hij spot met Verliefheid omwille van haar mateloze devotie en haar schaamrode wangen.  Hij begrijp geen half woord van wat Liefde hem probeert te vertellen.
 
Een delicate gezinssituatie op dat heuveltje in Emoland. @raction valt niet te ontkennen, maar lijkt zich bijzonder moeilijk te integreren. Misschien moeten de andere leden van de familie zich niet zo snel bedreigd voelen door zijn permanente aanwezigheid en zijn sporadisch machogedrag. Er is ruimte en tijd genoeg voor iedereen.
 
P@risly Yours
wouter

01:16 Gepost door Wouter* | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Een geschikte casus voor www.dekastanje.be!!!

Gepost door: Margo | 01-10-09

De commentaren zijn gesloten.